Mulla tuli ihan huomaamatta aika pitkĂ€ tauko leivonnassa, mutta eilen jÀÀkaapissa lojui vanhenemassa olevia ranskankermapurkkeja ja siitĂ€ se ajatus sitten taas lĂ€hti. MeillĂ€ on pakkasessa vielĂ€ viime kesĂ€n mustikoita, joten hyödynsin niitĂ€. TĂ€stĂ€ piirakasta tuli ihan jumalaisen hyvÀÀ.đ€€

Laseissa on Novellen Ananas & Passion kivennĂ€isvettĂ€ ja pakastemustikoita. Niin ihana kesĂ€”drinkki” ja tuosta kivennĂ€isvedestĂ€ on tullut ihan lempparia sellaisenaankin.đ«¶đ»

Mustikkapiirakka
đ«Pohja
100 g huoneenlÀmpöistÀ voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnÀjauhoja
1 tl leivinjauhetta
đ«TĂ€yte
400 g ranskankermaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
noin 300 g (pakaste)mustikoita
Vatkaa huoneenlÀmpöisen voin joukkoon sokeri ja muna. LisÀÀ jauhot taikinaan siivilÀllÀ ja sekoita tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka (28cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita ranskankerma, munat ja sokerit keskenÀÀn. Ripottele piirakkapohjaan puolet mustikoista, kaada tÀyte pÀÀlle ja ripottele pinnalle vielÀ loput mustikat.
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jÀÀhtyÀ ennen tarjoilua, jotta tÀyte ehtii kiinteytyÀ kunnolla.

Ja hei! TÀtÀ samaa ohjetta voi kokeilla muillakin marjoilla, esim. vadelmat voisi olla aika herkullisia tÀssÀ.
Laseissa on Novellen Ananas & Passion kivennĂ€isvettĂ€ ja pakastemustikoita. Niin ihana kesĂ€”drinkki” ja tuosta kivennĂ€isvedestĂ€ on tullut ihan lempparia sellaisenaankin.đ«¶đ»
Mustikkapiirakka
đ«Pohja
100 g huoneenlÀmpöistÀ voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnÀjauhoja
1 tl leivinjauhetta
đ«TĂ€yte
400 g ranskankermaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
noin 300 g (pakaste)mustikoita
Vatkaa huoneenlÀmpöisen voin joukkoon sokeri ja muna. LisÀÀ jauhot taikinaan siivilÀllÀ ja sekoita tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka (28cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita ranskankerma, munat ja sokerit keskenÀÀn. Ripottele piirakkapohjaan puolet mustikoista, kaada tÀyte pÀÀlle ja ripottele pinnalle vielÀ loput mustikat.
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jÀÀhtyÀ ennen tarjoilua, jotta tÀyte ehtii kiinteytyÀ kunnolla.
Ja hei! TÀtÀ samaa ohjetta voi kokeilla muillakin marjoilla, esim. vadelmat voisi olla aika herkullisia tÀssÀ.
Kommentit
LÀhetÀ kommentti